fredag 3. desember 2010

West Baray og Lisas siste dag på jobb.

 

 Forrige søndag bestemte vi oss for å sykle til West Baray, som er en kunstig innsjø laget på samme tid som Angkor Wat. Dette skulle være en grei sykkeltur på 12 km hver vei. Uten særlig mye planlegging og uten annen informasjon om at det var i samme retning som flyplassen en plass, syklet vi avgårde halv ti om morgen. Det måtte jo selvfølgelig ende opp med at vi rotet oss bort både en og to ganger. Først endte vi opp på flyplassen før veien svingte tilbake samme vei som vi kom. Ville hadde vært der en gang før og hadde da syklet forbi silke fabrikken(som riktignok er 16 km unna, burde kanskje ringt en bjelle da). Men vi syklet no i vei i 32 grader og steikende sol, forbi silke fabrikken og inn på en vei som stort sett besto av sydensand og ble smalere og smalere, før det tilslutt var nesten umulig å sykle en meter lengre. I tillegg syklet vi så godt som igjenom husene til folk. Vi måtte tilslutt innse at vi igjen måtte snu ettersom ingen av de lokale kunne hjelpe pga. manglenede engelskkunnskap. Etter å ha spurt utallige til på tilbakeveien fant vi da fram etter å ha syklet i over 2 timer. Deilig å endelig kunne legge seg ned i hengekøyen og se utover den massive innsjøen.




Ettersom dette er en plass kambodsjaner bader, var det anbefalt å bade i kambodsjansk "badedrakt", altså fullt påkledd med t-skjort og shorts. I mangel på shortser (ettersom jeg kun hadde tatt med bukser av hensyn til kulturen), badet jeg i min utrolige "sexye" gullfargede sykkelshorts som vanligvis er godt skjult av et skjørt eller en kjole! De hadde store gummiringer, så vi fløt rundt og slappet av på vannet i flere timer. Tilbaketure tok kanskje 40 minutter, og i alt endte vi opp med å sykle nærmere 40 km i stede for 24km!





I dag har vært Lisas siste dag på jobb. Så fra mandag av er jeg eneste frivillige på museumet. Kommer til å savne Lisa! Alle ungene hadde laget fine armbånd og tegninger til henne og vi spilte kun kort og lekte med ballonger i hele dag. Hun var nedfor og gråt en skvett når hun måtte ta farvel med ungene og flere ville ikke at hun skulle dra. Hun har kun vært her i 3 måneder så kan ikke engang forestille meg hvordan det kommer til å bli for meg etter 8!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar