søndag 26. juni 2011

Vang Vien

Kun et døgn i hovedstaden var nok, så neste morgen gikk turen videre til Vang Vien, som i følge de fleste backpackere og lonely planet er et obligatorisk stopp når man er ryggsekkturist i Laos. På bussen kom jeg i snakk med tre engelske jenter, Sarah, Jenny og Emma. Da vi kom fram til Vang Vien fant vi ut at vi kunne dele rom, ettersom det ble mer lønnsomt. Etter det har vi mer eller mindre hengt sammen hver dag. Vi ble lettere overfalt av gjestehus og hosteleier som vi til vanlig blir, og valget falt tilslutt på et gjestehus hvor vi betalte 10 000 kip hver per natt, so som tilsvarer latterlige 8 kroner! Sier seg jo litt selv at det ikke var den beste standarden, men til den prisen kan man ikke klage. Etter et par gratis whiskey shots på hotellet, dro vi ut for å spise middag og en liten tur til byens eneste bar.

Neste dag var vi klar for litt tubing som er hva Vang Vien er blitt så kjent for. Dette er i all hovedsak en gummiring som man flyter nedover elven med og stopper på ulike barer nedover veien. et forholdsvis underholdenede konsepte, men noe ødelagt av at rundt halvparten om ikke mer, faktisk ikke tuber nedover elven, men drikker seg dritta på de to første baren! Men ettersom ingen av oss hadde som hovedmål og bli kjempefulle, leide vi hver vår gummiring og gjorde det på den ordentlige måten! Den første baren vi stoppet på var q-bar. Her var det massevis av folk og flere var allerede på en heftig snurr når vi ankom klokken halv ett. Vi drakk noen øl og spilte beerpong og bare slappet av. Det hele hadde veldig avslappet stemning, men hele konseptet virket litt mer basert på 18-åringer som vil drikke hele tiden. Etter en stund her var det klart for å prøve seg på litt tubing! Så vi la oss i hver vår gummiring og fløt nedover elven. Neste bar var ganske nær, så de kastet ut et tau som du skulle dra deg selv inn med. Her var det litt mindre folk, men fortsatt god stemning. Folk danset og hoppet fra baren og ned i elven, noe som ikke fristet meg, med tanke på den høye dødsstatistiken de har her. Etter en stund her fløt vi videre nedover og stoppet på et par av barene på vei ned. Naturen rundt elven, med fjell og frodig vegetasjon var skikkelig fint og det var deilig å bare slappe av i ringen og se seg rundt. Det var kanskje et titalls barer, hvor alle reklamerte med alt fra gjørmevolleyball, vannpipe, vannsklier og svingtau. Alt i alt en bra dag, men var nok ikke blandt dem som ble helfrelst og ville tilbringe fire uker her.














Neste dag hadde vi en ganske rolig dag, som var godt med tanke på at jeg stortsett ikke hadde slappet av en hel dag på nesten tre uker. I tillegg pøset regnet ned mer eller mindre hele dagen, så dårlig samvittighet var det ikke noen grunn til å ha.  Dagen etter dro vi for å se på grottene som Vang Vien ogs er kjent for. Først hadde vi en kort gåtur gjennom landsbygden før vi kom til de første grottene. Det hadde regnet dagen før noe som gjorde vandringen i gjørmen med flip flopper til en utfordring for balansen! I grottene ble vi utstyrt med hodelykt og det var det. Noe anderledes enn grotten i Halong Bay hvor alt var opplyst i ulike farger og lyset var forholdsvis sterkt.  Den første grotten var ganske romslig og det var masse stalagmitter og sånt å se på. Her var lykten det eneste lyset og vi vandret vel rundt 100 meter innover i grotten. Litt klatring og trange passasjer var det også og enkelte plasser var det så trangt at det var så vidt vi fikk presset os gjennom. Den andre grotten var enklere å gå i, den var flatere, men det var også mindre stalamitter å se. Ettersom det nå var regntid, kunne vi ikke gå lengre enn 300 meter, men i tørketiden er det mulig å gå hele veien i den 3 km lange grotten. Den tredje grotten var "vanngrotten". Dette var en grotte hvor man ikke kunne gå igjenom, men flyte på et dekk og trekke seg innover med et tau. Ettersom det dagen før hadde regnet kraftig, var vannstanden veldig høy og det var så vidt de tillot at vi gikk inn i grotten. Flere plasser var det kun millimeter mellom hodet mitt og "taket" og strømmen var så sterk at alle tviholdt i tauet. De to første var definitivt en favoritt, men vanngrotten var også interessant. Den siste grotten var mer som en fjellsprek, men hadde en interessant elefantformasjon og en stor Buddahstatue,samt flere små.
Etter alle grottene skulle vi kayake nedover elven. Det var kjempegøy og selv om jeg var litt nervøs for fallene/rapids, så var det helt uten grunn og det var kjempegøy. Selv om det kjentes litt i armene etter 18 km i en stri elve. Slitne etter en aktiv dag, ble det tidlig til sengs.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar